Smash-kake!
Ingredienser i kakebunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz
Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade
Fyll:
5 dl vaniljekrem
50 g Smash!
Pynt:
3 dl kremfløte
50 g Smash!
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs.
Knus kjeksen fint i en food processor
(eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust).
(eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust).
Vend kjekssmulene inn i marengsen.
Ha bakepapir i bunnen på to runde former
(26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene
(26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene
(bruk alternativt stor langpanne, se tips).
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min.
Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.
Til sjokoladekremen has alle ingredienser i en liten kjele.
Varm opp under omrøring til alt har smeltet og
kremen er jevn og klumpfri.
Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og
smør den så på toppen av begge kakebunnene.
Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen
har festnet seg.
Legg den ene kakebunnen på et fat.
Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket Smash! over.
Legg på den andre kakebunnen.
Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken.
Pynt med mer hakket Smash!
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
SMASHING GOOD!
Ha en herlig lørdag :)