19. april 2013

Sjokoladecupcakes med bringebærtopping...

 
Ingredienser
175 gr smør
200 gr mørk sjokolade
4 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 dl kakao
1 tsk bakepulver
150 gr bringebær 
(ferske eller fryste og tinte)
 
Bringebærtopping
50 gr bringebær
(ferske eller fryste og tinte)
300 gr kremost
(f.eks philadelphia)
4/5 dl melis
1 dl kremfløte
Ferske bringebær til pynt
 
* * * * * * * * * * * * * *
 
Sett ovnen på 175°C.
Smelt smøret i en kasserolle.
Bryt sjokokladen i biter og smelt på lav
varme sammen med smøret.
Rør til en jevn røre og la den svalne.
Visp egg og sukker.
Rør inn sjokoladesmøret.
Bland mel, kakao og bakepulver.
Bland i sjokoladerøren og rør til en jevn røre.
Fordel røren i muffins former.
Stekes på nederste rille i 25–30 minutter.
Avkjøles.
Ta en teskje og grev ut litt av innmaten i hver cupcake.
Smuldre det grovt i en bolle.
Mos bringebær og bland med innmaten.
Fyll hver cupcake med bringebærfyllet.
 
Bringebærtopping
Mos bringebærene fint med en
stavmixer eller blender til en purrè.
Visp sammen bringebærpurré,
kremost og melis i en bolle,
gjerne med en håndmixer.
Tilsett fløten, litt om gangen. 
Visp til du har en luftig og fluffy topping.
Sprøyt topping på hver cupcake.
Pynt med ferske bringebær.
 
Enjoy! :)

Med denne herlige oppskriften
ønsker jeg deg ei finfin helg.
Vi skal ha en velfortjent helg uten barn!
Whoop! Whoop! :)

God helg!
 
Klem Milla