By på en annerledes dessert.
Jeg lover det blir suksess! :)
Her er oppskriften:
Sett ovnen på 200 grader.
Pannekakerøre
4 egg
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
5 ss sukker
1/2 ts salt
4 dl melk
Garnering
2 dl fryste eller ferske blåbær
1 ts hvetemel (til blåbærene hvis de er
fryste)
1-1/2 plate mørk eller lys kokesjokolade
1 ss sukker til å strø over kaken
********************************************
Ha eggeplommene i en skål for seg.
Spar eggehvitene i en godt rengjort skål.
Visp sammen eggeplommer, mel, vaniljesukker
og halvparten av melken.
Rør til røren er fri for klumper.
Tilsett resten av melken og salt.
Visp eggehviten.
Tilsett sukker og visp til det hardt skum.
Røres ned i røren.
Hell røren i en smurt springform (ca 20x30
cm eller 24 cm i diameter).
Eller bruk store porsjonsformer (ca 10 cm i
diameter).
Garnering:
Bland de fryste
blåbærene med 1 ts mel.
Bruker du ferske bær, trenger du ikke mel.
Hakk sjokoladen i
passe store biter..
Strø blåbær, sjokolade
og sukker over røren.
Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter for
stor form og ca 15 minutter for porsjonsformene.
Denne oppskriften rekker til 8 posjoner.
********************************************
Tips!
Appelsin, pisket krem
og ristede nøtter passer også utmerket til pannekaken.
Skrell 1-2 appelsiner.
Pass på at du får bort alt det hvite på selve appelsinen.
Skjær appelsinen i
biter.
Visp 2 dl fløte och
smaksett med finrevet skall av 1 appelsin.
Hakk 1 dl ristede
hasselnøtter.
Strø nøtter over pannekaken
og server med appelsin og krem.
Spis & nyt!
Klem Milla