Påskens suksessterte
(Kaken er glutenfri)
Ingredienser:
200 gram mandler
3 eggehviter
2 dl sukker
200 gram mandler
3 eggehviter
2 dl sukker
Smørkrem:
3 eggeplommer
1 dl sukker
0,5 dl + 1,5 dl kremfløte
2 ss presset sitronsaft
150 gram mykt smør
Revet skall av 1 sitron
3 eggeplommer
1 dl sukker
0,5 dl + 1,5 dl kremfløte
2 ss presset sitronsaft
150 gram mykt smør
Revet skall av 1 sitron
Evt. gul konditorfarge
Pynt:
Drasjerte
mandler
Andre godterier
Andre godterier
1. Sett ovnen på 150
grader. Finhakk mandlene, gjerne i en kjøkkenmaskin.
2.
Pisk eggehvitene til fast skum. Tilsett sukkeret, litt av gangen under kraftig
pisking til en stiv marengs. Vend i mandlene.
3. Fordel røren ut som 4
bunner, ca 20 cm i diameter på to bakeplater med bakepapir.
4. Stek kakebunnene midt i
ovnen i ca. 20 minutter.
Dra av papiret og la
kakene avkjøles på rist.
5. Lag kremen. Bland
eggeplommer, sukker, 0,5 dl fløte og sitronsaft i en kjele.
Kok under pisking til
kremen har tyknet. Ta kjelen til side og pisk i smøret i små biter.
Tilsett sitronskallet. La
kremen avkjøles.
6. Pisk 1,5 dl fløte til
krem og bland med sitronkremen.
Farg evt. med litt gul konditorfarge.
Legg
sammen bunnene med kremen imellom og oppå.
7. Pynt kaken og server.
God påske