16. november 2011

Poutine....



En fantastisk god snacksrett som er kjempe enkel å lage.
Vi er helt hekta og ungene vil gjerne ha dette 
hver fredag kveld!
En liten godbit fra meg til deg... :)
 
En oppskrift som består av pommes frites, med ost og 
saus, lokalt kalt gravy.
Sies å være nasjonalrett i Kanada og spesielt i byen Quebec.

Poutine
For 4 pers.
Ca. 500 gr Pommes Frites
ca 50 gr ost
1/2 gul løk
1 hvitløksbåt
Ca 1-2 dl fløte
1 terning hønsbuljong eller 1 ss hønsfond
Salt og Pepper
Soya (kan sløyfes)
Smør

1. Finhakk hvit og gul løk.
Fres den myk i en kasserolle og tilsett så fløten.
La sausen puttre til den tykner litt.
Smaksett med buljong/fond, litt soya og svartpepper.
Smak av.
2. Friter eller lag pommes fritesen i ovnen.
I mellomtiden skjærer du osten i ganske tynne staver.
Når pommesen er ferdig, legger du den 
på en tallerken og salter.
Legg ostestavene over pommesen og hell sausen over.

Spis og NYT!! :))


Klem Milla