En fantastisk god snacksrett som er kjempe enkel å lage.
Vi er helt hekta og ungene vil gjerne ha dette
hver fredag kveld!
En liten godbit fra meg til deg... :)
En oppskrift som består av pommes frites, med ost og
saus, lokalt kalt gravy.
Sies å være nasjonalrett i Kanada og spesielt i byen Quebec.
Poutine
For 4 pers.
Ca. 500 gr Pommes Frites
ca 50 gr ost
1/2 gul løk
1 hvitløksbåt
Ca 1-2 dl fløte
1 terning hønsbuljong eller 1 ss hønsfond
Salt og Pepper
Soya (kan sløyfes)
Smør
1. Finhakk hvit og gul løk.
Fres den myk i en kasserolle og tilsett så fløten.
La sausen puttre til den tykner litt.
Smaksett med buljong/fond, litt soya og svartpepper.
Smak av.
2. Friter eller lag pommes fritesen i ovnen.
I mellomtiden skjærer du osten i ganske tynne staver.
Når pommesen er ferdig, legger du den
på en tallerken og salter.
Legg ostestavene over pommesen og hell sausen over.
Spis og NYT!! :))
Poutine
For 4 pers.
Ca. 500 gr Pommes Frites
ca 50 gr ost
1/2 gul løk
1 hvitløksbåt
Ca 1-2 dl fløte
1 terning hønsbuljong eller 1 ss hønsfond
Salt og Pepper
Soya (kan sløyfes)
Smør
1. Finhakk hvit og gul løk.
Fres den myk i en kasserolle og tilsett så fløten.
La sausen puttre til den tykner litt.
Smaksett med buljong/fond, litt soya og svartpepper.
Smak av.
2. Friter eller lag pommes fritesen i ovnen.
I mellomtiden skjærer du osten i ganske tynne staver.
Når pommesen er ferdig, legger du den
på en tallerken og salter.
Legg ostestavene over pommesen og hell sausen over.
Spis og NYT!! :))
Klem Milla