4. april 2014

Fredagsmys

 
Sushi er noe av det beste jeg vet.
Vi spiser det så ofte vi kan og for tiden er det sashimi som er favoritten.
Her er en enkel oppskrift som passer
seg godt på en fredag.
 Skikkelig fredagsmys!
 
Laksesashimi med soyadressing
 
4 personer
 
300 g Salmalaks
0,5 dl Soyasaus
0,5 stk Lime - revet skall og saft
1 ss Rød chilli - finsnittet/finhakket
2 ts Ingefær - finrevet og frisk
1 ts Sesamolje
1 ss Sesamfrø - ristede
2 ss Granateple - kan sløyfes
Frisk koriander
Vårløk
Evt. avokado og ruccolasalat
 
Slik gjør du:
1. Bland sammen soyasaus, limesaft, chilli, ingefær, sesamolje, sesamfrø og
litt hakket koriander
2. Skjær laksen i 1/2 cm tykke skiver
(skjær helst litt på skrå og på tvers av fibrene)
Fordel lakseskivene på tallerkener
eller anrett alt på et fat.
3. Dryss over litt finsnittet vårløk, og granateplekjærner hvis ønskelig.
Drypp litt saus over fisken og server resten ved siden av.
Som ekstra tilbehør er det godt med avokado i biter og ruccola salat.
 
ようこそ
Velbekomme!


Klem Milla