25. april 2014

Den perfekte sommerkaken




Solbærmoussekake
 
Strålende sol, varmt, godt og fuglekvitter...
Med slike herlige dager som vi har nå,
er det lett å lengte enda mer til sommer.
I dag vil jeg dele oppskriften på den
perfekte sommerkaken.
Solbær er mitt favoritt-bær og denne smaker
aldeles nydelig.
 
Ingredienser
Nøttebunn:
150 g hasselnøtter /mandler
150 g melis
4 stk eggehvite
Mousse:
150 g sukker
400 g solbær
3⁄4 dl solbærlikør eller solbærsirup
6 stk gelatinplater
3 ss  kokende vann
11⁄2 dl kremfløte , pisket til myke topper
3 ss gresk yoghurt
4 stk eggehvite
 
Slik gjør du:
 
1.   Ha nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor
og kjør til fint.
Pisk eggehviten til stiv marengs med resten av melisen.
2.   Ved inn nøtteblandingen med en slikkepott.
Fyll blandingen i en springform 20 cm i diameter.
Stek den på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter.
3.   Ha sukker, solbær og solbærsirup/ likør i en kjele.
Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og
løs dem opp i kokende vann.
4.   Kjør den avkjølede solbærblandingen til en puré i en foodprosessor, og sil fra skallet i en sikt.
Tilsett oppløst gelatin i solbærpureen.
Bland inn pisket kremfløte og yoghurt.
Vend til slutt forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.
5.   Sett kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter ikke kaken så fast når du tar den av.
Legg i nøttebunnen.
Fordel mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over
med en bred kniv.
La den stivne over natten.
Kan eventuelt settes i fryseren.
Pynt kaken med solbær og bjørnebær.
 
Oppskriften har jeg funnet HER.


N Y T !

Klem Milla