Solbærmoussekake
Strålende sol, varmt, godt og fuglekvitter...
Med slike herlige dager som vi har nå,
er det lett å lengte enda mer til sommer.
I dag vil jeg dele oppskriften på den
perfekte sommerkaken.
Solbær er mitt favoritt-bær og denne smaker
aldeles nydelig.
Ingredienser
Nøttebunn:
150 g hasselnøtter
/mandler
150 g melis
4 stk eggehvite
Mousse:
150 g sukker
400 g solbær
3⁄4 dl solbærlikør
eller solbærsirup
6 stk gelatinplater
3 ss kokende vann
11⁄2 dl kremfløte ,
pisket til myke topper
3 ss gresk yoghurt
4
stk eggehvite
Slik gjør du:
1.
Ha
nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor
og kjør til fint.
Pisk eggehviten til
stiv marengs med resten av melisen.
2.
Ved
inn nøtteblandingen med en slikkepott.
Fyll blandingen i en
springform 20 cm i diameter.
Stek den på midterste
rille på 180 °C i ca. 20 minutter.
3.
Ha
sukker, solbær og solbærsirup/ likør i en kjele.
Kok opp og la det
koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5
minutter og
løs dem opp i kokende
vann.
4.
Kjør
den avkjølede solbærblandingen til en puré i en foodprosessor, og sil fra
skallet i en sikt.
Tilsett oppløst
gelatin i solbærpureen.
Bland inn pisket
kremfløte og yoghurt.
Vend til slutt
forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.
5.
Sett
kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter
ikke kaken så fast når du tar den av.
Legg i nøttebunnen.
Fordel
mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over
med en bred kniv.
La den stivne over
natten.
Kan eventuelt settes
i fryseren.
Pynt kaken med solbær og bjørnebær.
Oppskriften har jeg funnet HER.