17. mars 2016

Påsketerte


Må bare reposter denne oppskriften igjen.
Beste påskekaken og veldig enkel å lage.
 
Kaken er glutenfri
 
Ingredienser:
200 g mandler
3 eggehviter
2 dl sukker
 
Smørkrem:
3 eggeplommer
1 dl sukker
0,5 dl + 1,5 dl kremfløte
2 ss presset sitronsaft
150 g mykt smør
Revet skall av 1 sitron
Evt. gul konditorfarge
 
Pynt:
Drasjerte mandler
Andre godterier etter eget ønske
 
1. Sett ovnen på 150 grader
Finhakk mandlene, gjerne i en kjøkkenmaskin
 
2. Pisk eggehvitene til fast skum.
Tilsett sukkeret, litt av gangen under kraftig pisking til en stiv marengs.
Vend i mandlene
 
3. Fordel røren ut som 4 bunner, ca 20 cm diameter på to bakeplater med bakepapir.
 
4. Stek kakebunnene midt i ovnen i ca 20 minutter
Dra av papiret og la kakene avkjøles på rist
 
5. Lag kremen
Bland eggeplommer, sukker, 0,5 dl fløte
og sitron i en kjele.
Kok under pisking til kremen har tyknet.
Ta kjelen til side og pisk i smøret i små biter.
Tilsett sitronskallet.
La kremen avkjøles.
 
6. Pisk 1,5 dl fløte til krem og bland med sitronkremen.
Farg evt med litt gul konditorfarge.
Legg lagvis bunn og krem.
Avslutt med krem på toppen
og pynt med godteri :)
 
Spis & nyt!



Milla *